Lézeres technológiával védett szölőterület

Lézeres technológiával védett szölőterület

A szőlő- és gyümölcstermesztők számára komoly kihívást jelent a termés megvédése a seregélyek károkozásától. A táplálékszerzésre induló madarak könnyen hozzászoknak a különböző riasztó eszközökhöz, amelyekkel a gazdák megpróbálják távoltartani őket az ültetvényektől, de a folyamatosan mozgó zöld fényt - nemzetközi tapasztalatok alapján - próbára teszi az éberségüket, ezért jelent hosszú távon is eredményes védelmet. 

A lézeres madárriasztó berendezés hatékonysága abban rejlik, hogy a folyamatosan és változó irányban mozgó fényt a madarak nem tudják megszokni, ösztöneik folyamatos veszélyhelyzetnek értékelik a szőlő és/vagy gyümölcs ültetvényt pásztázó fény-nyalábot, ezért hamarosan elhagyják a területet és máshol keresnek táplálékot.

Az Agirlaser különböző méretben és változó üzemeltetéssel (manuálisan, automatikusan, azon belül is hálózati áramforrásról, napelemmel működtehető verzióban) elérhető. Hazánkban is egyre többen ismerik fel az Agirlaser által nyújtott előnyöket, használják már szőlőültetvényen, állattartó telepen, takarmánykészítő üzem környékén és repülőtéren is.

Ismerje meg a legmodernebb madártávoltartási megoldást, az Agrilaser által nyújtott lehetőséget.