OVISTOP felmérés

OVISTOP felmérés

A parlagi galambok, mint általában a madarak természetes részét képezik környezetünknek, de ha elszaporodnak, zavaróak az emberek számára. A populáció mértékét humánus módon kell szabályozni, amire jelenleg egyetlen megoldásként az OVISTOP termékenység szabályozó készítmény mutatkozik.

Az Európában 15 éve engedélyezett, galamb-termékenység szabályozó készítményt azóta számos nyugat-európai országban alkalmazzák már, így pl. Barcelonában, Modena-ban és más spanyol, olasz, francia, német városokban a parlagi galamb okozta problémák kezelésére, populációjuk csökkentésére.

A termék használatát elsőként 2019-ben engedélyezték hazánkban ún, ideiglenes engedélyezési eljárás keretében, melyet évente felülvizsgálnak. Jelenleg dolgozunk a termék hazai piacra történő bevezetésén, melyenek keretében több érdeklődő önkormányzatnál megtörtént már a helyszíni felmérés és ajánlatadás, a koronavírus okozta helyzet miatt az projektek éles indulását - a galambok szaporodási periódusát figyelembe véve - 2021 tavaszára tervezzük, a felkészüléshez még 2020. őszén lehet csatlakozni.

Tudjon meg mindent a termékről és annak működéséről a termék menüpontban, illetve a galambszabályozásról szóló leírásban.